آیا خواص عسل با حرارت دادن از بین می رود ؟

آیا خواص عسل با حرارت دادن از بین می رود ؟

آیا خواص عسل با حرارت دادن از بین می رود ؟

آیا خواص عسل با حرارت دادن از بین می رود ؟

خواص درمانی عسل بسیار حیرت‌انگیز است. پزشکان معتقدند عسل در درمان تعداد قابل توجهی از بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی، سرفه، تب یونجه و آنفلوانزا موثر است.

 

در طب چینی از عسل برای هماهنگ کردن عمل کبد، خنثی سازی سموم و تسکین درد استفاده می‌کنند.
افزودن عسل به نوشیدنی‌های گرم به هنگام گلودرد و سرفه توصیه می‌شود. البته در طب آیورودیک هندی معتقدند که اثرات شفابخشی عسل به دنبال حرارت دادن از بین می‌رود.
در طب چینی جهت درمان زخم‌های معده، فشار خون بالا و یبوست از عسل استفاده می‌شود. همچنین می‌توان از عسل به‌طور مستقیم بر روی سوختگی‌های خفیف و جراحات استفاده نمود.
فواید خاص عسل

عسل و زخم معده
محققین به دنبال تحقیق بر روی روش سنتی طب چینی در درمان زخم معده توسط عسل دریافته‌اند این خاصیت عسل ناشی از خاصیت آنتی‌باکتریایی آن بر روی هلیکوباکترپیلوری است.
احتمالا این باکتری عامل بسیاری از زخم‌های معده است. در شرایط آزمایشگاهی اثر مهارکنندگی عسل بر هلیکوباکترپیلوری کشف شده است.
البته انجام مطالعات بیشتر بر روی افراد مبتلا به زخم معده جهت اثبات این خاصیت درمانی عسل ضروری است.
عسل و التهاب مخاط معده و دوازدهه
بسیاری از افراد مبتلا به التهاب مخاط معده و دوازدهه به دنبال مصرف عسل اعلام بهبودی کرده‌اند.
البته این مطلب هنوز از نظر کلینیکی اثبات نشده است. احتمالا خاصیت ضد باکتریایی هیدروژن پراکسید و فیتونوترینت‌های موجود در عسل مسوول ایجاد این اثرات مفید هستند.
عسل و گاستروآنتریت نوزادی

خاصیت ضد باکتریایی عسل خالص بر سالمونلا و اشرشیاکلی شناخته شده است.
مشاهده شده است که استفاده از عسل به جای شکر در مایعات خوراکی به هنگام اسهال نوزادان باعث کاهش دوره اسهال ناشی از سالمونلا و اشرشیاکلی می‌گردد.
از این‌رو عسل جایگزین مناسبی برای تامین گلوکز بدن در موارد جبران آب از دست رفته خصوصاً در کودکان است.
عسل؛‌ از بین برنده اثرات الکل
علیرغم اینکه هنوز هیچ دلیل علمی مبنی بر نقش عسل در از بین بردن اثرات الکل وجود ندارد، اما چنین تصور می‌شود که فروکتوز موجود در عسل باعث تسریع اکسیداسیون الکل در کبد می‌شود و در نتیجه بدن سریعتر از الکل پاک می‌گردد.
عسل و بهبود زخم‌ها و سوختگی‌های خفیف

استعمال عسل بر روی زخم‌ها و سوختگی‌های خفیف و جزئی به تسریع بهبودی زخم‌ها کمک می‌کند.
عسل با جذب رطوبت از رشد باکتری‌ها در محل زخم و در نتیجه ایجاد عفونت جلوگیری می‌کند.

شما احتمالا این مطالب را نیز دوست دارید...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *